Safe&Stop+ hátsó ütközéselhárító rendszer

SAFE&STOP+

hátsó ütközéselhárító rendszer

A SAFE&STOP+ egy aktív hátsó elhelyezésű tolatórendszer, ami a 1,5 méternél szélesebb gépek hatékony ütközésmegelőzését támogatja. Két szinkronizált ultrahangos érzékelőből áll, amelyet kifejezetten szélesebb terület megfigyelésére terveztek.

Hogyan működik?

A SAFE&STOP+ dupla szenzorai segítségével érzékeli a közeledő akadályt. Erről figyelmeztető vizuális – és hangjelzést küld a vezetőnek és ezzel egyidőben automatikusan lelassítja, illetve blokkolja a jármű mozgását. Az alábbi videó ezt a folyamatot mutatja be:

A SAFE&STOP+ elemei

  • Ultrahangos érzékelőpár: Szabadalmaztatott szenzor, ami megbízhatóan érzékeli a jármű háta mögött 4 méter távolságon belül felbukkanó tárgyakat. Oldalirányban pedig 2 méterig.
  • MiniMind kijelző: Ez az ütközéselhárító központi egysége. Feldolgozza az érzékelő által továbbított jeleket és ez alapján informálja a vezetőt indokolt esetben vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel. Rendkívül kompakt (40x130x36mm) méretének köszönhetően könnyedén beépíthető a vezetőfülkébe.

Nagy lefedettség

Szélesebb lefedettséget kínál, így a tárgyakat, embereket vagy szerkezeteket akár 4 méter távolságig, oldalt pedig 2 méterig érzékeli.

Testreszabható

A praktikus tartókonzolnak köszönhetően a készülék dőlésszöge állítható, így a fényvetítés távolsága nagyon gyorsan módosítható a jelintenzitás gyengülése nélkül.

Minőség

A masszív kialakítás, a minőségi anyaghasználat és a kiváló elektronika teszik a Safe&Stop - ot professzionális felszereléssé.

A lefedettségi terület a Safe&Stop rendszer által lefedett maximális érzékelési terület: ilyen lefedettségen belül lehetőség van a felhasználó igényeinek megfelelő érzékelési távolságok beállítására. Az oldalsó részek az észlelési igényeknek megfelelően be- és kikapcsolhatók.

Aktív és passzív rendszereinket elsősorban homlokvillás, elektromos targoncákra javasoljuk. A környezetet illetően beltéri felhasználás javasolt.

Fentiektől eltérő targonca fajtán és környezetben is használható a rendszer, ennek felmérésében kérje tapasztalt kollégánk segítségét!