Safe&Alert ütközésvédelmi rendszer

SAFE&Alert

hátsó ütközésvédelmi rendszer

Tolatás közbeni manőverezést segítő rendszer targoncákhoz és ipari járművekhez: Felügyeli az üzemi területet és figyelmeztetia kezelőt a tárgyakkal, emberekkel vagy szerkezetekkel való ütközés veszélyére .Ezzel drámai módon csökkenti a balesetek kockázatát.

Hogyan működik?

A Safe & Alert ultrahangos érzékelője minden akadályt észlel a működési területen, amivel az ipari jármű tolatás közben találkozhat. Azonnal figyelmezteti a vezetőt vizuális és akusztikus jelzésekkel, a riasztás intenzitása pedig az akadályhoz közeledve erősebbé válik.

A SAFE&alert elemei

  • Ultrahangos érzékelő: Szabadalmaztatott szenzor, ami megbízhatóan érzékeli a jármű háta mögött 4 méter távolságon belül felbukkanó tárgyakat. Oldalirányban pedig 1,5 méterig.
  • MiniMind kijelző: Ez az ütközéselhárító központi egysége. Feldolgozza az érzékelő által továbbított jeleket és ez alapján informálja a vezetőt indokolt esetben vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel. Rendkívül kompakt (40x130x36mm) méretének köszönhetően könnyedén beépíthető a vezetőfülkébe.

Könnyű telepítés

A Safe & Alert biztonsági rendszer telepítése nem igényel speciális műszaki ismereteket: a készülék működéséhez mindössze 3 vezetéket kell csatlakoztatni.

Egyszerű beállítás

A kijelző piros gombjának megnyomásával egyszerűen és gyorsan kiválasztható 3 előre beállított konfiguráció. Nincs szükség USD kulcsra és számítógépen futó szoftverre az érzékelési távolság előre beállított tartományból történő kiválasztásához.

Minőség

A masszív kialakítás, a minőségi anyaghasználat és a kiváló elektronika teszik a Safe&Alert - et professzionális felszereléssé.

Aktív és passzív rendszereinket elsősorban homlokvillás, elektromos targoncákra javasoljuk. A környezetet illetően beltéri felhasználás javasolt.

Fentiektől eltérő targonca fajtán és környezetben is használható a rendszer, ennek felmérésében kérje tapasztalt kollégánk segítségét!