Safe&Alert+ ütközésvédelmi rendszer

SAFE&Alert+

hátsó ütközésvédelmi rendszer

A Safe&Alert+ kifejezetten közepes/nagy méretű ipari járművekhez készült, amelyek szélesebb hatókörű észlelést igényelnek. Emberek vagy tárgyak jelenléte miatti közvetlen ütközési veszély esetén a hátrameneti manőverezés során a kezelőt azonnali hang- és vizuális jelzésekkel figyelmezteti az akadályhoz közeledve.

Hogyan működik?

A Safe & Alert+ ultrahangos érzékelője minden akadályt észlel a működési területen, amivel az ipari jármű tolatás közben találkozhat. Azonnal figyelmezteti a vezetőt vizuális és akusztikus jelzésekkel, a riasztás intenzitása pedig az akadályhoz közeledve erősebbé válik.

A SAFE&alert elemei

  • Ultrahangos érzékelő: Szabadalmaztatott szenzor, ami megbízhatóan érzékeli a jármű háta mögött 4 méter távolságon belül felbukkanó tárgyakat. Oldalirányban pedig 1,5 méterig.
  • MiniMind kijelző: Ez az ütközéselhárító központi egysége. Feldolgozza az érzékelő által továbbított jeleket és ez alapján informálja a vezetőt indokolt esetben vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel. Rendkívül kompakt (40x130x36mm) méretének köszönhetően könnyedén beépíthető a vezetőfülkébe.

Könnyű telepítés

A Safe & Alert biztonsági rendszer telepítése nem igényel speciális műszaki ismereteket: a készülék működéséhez mindössze 3 vezetéket kell csatlakoztatni.

Nagyobb lefedettség

A Safe&Alert+ biztonsági rendszer lehetővé teszi a nagyobb munkaterületek megfigyelését, akár 250 cm szélességben és 350 cm-es maximális észlelési távolságban érzékeli a veszélyes elemeket.

Minőség

A masszív kialakítás, a minőségi anyaghasználat és a kiváló elektronika teszik a Safe&Alert - et professzionális felszereléssé.

Aktív és passzív rendszereinket elsősorban homlokvillás, elektromos targoncákra javasoljuk. A környezetet illetően beltéri felhasználás javasolt.

Fentiektől eltérő targonca fajtán és környezetben is használható a rendszer, ennek felmérésében kérje tapasztalt kollégánk segítségét!